En liten påskfest för barnen


påskpyssel för barnen


I helgen var det dags för den lilla årliga påskfesten för barnen! Den här gången var det den yngsta dottern som bjöd in sina tre bästisar från förskolan så tillsammans med storasyster var de fem små tjejer i åldern 4-6 år som hade påskfest i lördags.

Vi började med att göra lite påskpyssel. Jag hade för enkelhetens skull köpt färdiga små pysselsatser med allt som behövdes för att göra varsin cool påskkyckling. Tjejerna målade flörtkulor, klistrade på vingar av piprensare, ögon, näbb och fötter. Till sist skulle en liten krona av guld på, som var knepig att få att hålla ihop men med lite envishet lyckades det. Man får onekligen respekt för förskolepersonalen som dagligen gör projekt av den här digniteten med en hel massa barn! Vi hade också ägg att måla, men efter påskkycklingarna behövdes det lekas lite så äggen fick vänta. Det är det som är så härligt med barn, att det är "att göra" som räknas, inte "hur mycket" eller "hur länge" - korta, intensiva projekt brukar funka bäst.

påskpyssel

Efter en lek om fem prinsessor som skulle gå på bal (så klart!) blev det fika med nybakade muffins, frukt och påskmust. Påskdukningen fixade vi med grapevines pysselunderlägg och en gul servett!

påskfest för barnen

Sedan var det dags att avsluta med en äggjakt!  Eftersom samma gäng ganska nyligen var på barnkalas hos oss och vi då gjorde en stor skattjakt - "Ismysteriet" -  i parken, ville jag den här gången göra det lite enklare - och med lite variation, så jag valde "Påskharens knepiga äggjakt". I den skattjakten är det inte uppgifter som barnen ska lösa, utan bara ledtrådar som leder till varandra, så att en ledtråd leder till ett gömställe där man hittar nästa ledtråd osv. Det som är lite extra kul och knepigt är att alla ledtrådarna är utformade som en gåta. Vissa gåtor var riktigt knepiga för de yngsta, men när vi var så få barn kunde vi ta det lugnt och resonera och fundera kring gåtorna och ibland fick jag ge lite extra information. Gömställena är mestadels inomhus, men sist lade jag en ledtråd som ledde till äppelträdet i trädgården, och under det hade påskharen lämnat chokladägg! äggjakt

Med otroligt enkla medel och ett minimum av förberedelser blev det en supermysig liten påskfest!


Se också: Duka med bordstablett med påskpyssel till barnen. Du får en kod som gör att du kan ladda hem påskbordstabletten gratis!>>