Äggjakt - påskens höjdpunkt

Äggjakt - påskens höjdpunkt!


Jag ordnar alltid äggjakt för mina barn på påsken. Man kan ju inte bara få det där hett efterlängtade godisfyllda påskägget utan att först anstränga sig lite grann... Vill du veta mer - här finns svaret på "Vad är en äggjakt?"

Jag brukar hitta på något nytt varje år, så att det blir spännande och passar deras förmågor just den påsken.

När de var riktigt små, 2 och 3 år, ställdes jag lite inför ett dilemma eftersom påsken handlar så mycket om godis - och de ännu inte åt godis. Då köpte jag istället ett jättestort påskägg som jag fyllde med en dockservis. Det stora påskägget gömde jag i en garderob, sedan drog jag ett snöre från påskägget genom hela huset, under bord, in i klädkammaren och ut igen, runt soffor och ut i garaget. Barnen fick sedan följa snöret - och hitta sitt påskägg!

Året efter blev det godisfyllda påskägg - då hade de första barnkalasen för 4-åringarna hunnit introducera det här med godis och godispåse... Då använde vi grapevines skattjakt "Äggjakten". Det var fint väder så jag spred ut gåtorna både ut och inne. Jag som alltid brukar ha olika skattjakter på barnens barnkalas och det då är ganska många barn som är med, tyckte att det var särskilt roligt att göra äggjakten bara med mina två barn. Då blev det ett lugnare tempo och vi kunde verkligen fundera tillsammans på gåtornas lösningar.

Förra året när barnen var 4 och 5 år körde vi istället "Påskharens knepiga äggjakt" Då hade jag gömt påskägg både till barnen och mormor och morfar och alla var med. "Påskharens knepiga äggjakt" består av ledtrådar som leder till ledtrådar så den är mycket enkel att ordna men ledtrådarna i sig är lite knepiga och utformade som gåtor. När gänget fick ledtråden "Något som har öron men inte kan höra", ropar min 5-åring spontant "Morfar!" - det tog ett bra tag innan vi alla hade hämtat oss så mycket från skrattattacken att vi kunde fortsätta och leta upp kaffekopparna...

Som man bäddar får man ligga, så förväntningarna på årets äggjakt är så klart höga... Men jag tror kunna leva upp till dem med en äggjakt i mobilen! Mina barn brukar tycka det är jättekul att kolla mobilens karta och ge mig vägvisningar när vi är ute och kör. De har greppat att vi är den lilla pricken som rör på sig och börjar bli duktiga på att läsa karta, så jag tror att en äggjakt i mobilen kan bli en lagom utmaning i år! Mina barn är 5 och 6 år, så det får bli den enklaste varianten av äggjakt i mobilen för 5-7 år.

På annan rolig äggjakt - där det dök upp lite annorlunda pippifåglar i parken!

Här hittar du fler roliga äggjakter och annan kul underhållning till påsk  - för hela familjen>>