Cirkuskalas

Igår - på årets nog varmaste dag - var vi bjudna på ett jätteroligt cirkuskalas - till och med komplett med trollkarl! Först bjöds det på nygrillad korv ute på gräsmattan och sedan kom den genast mycket populära trollkarlen. Med ganska enkla mått och massvis med engagemang bjöd han barnen på en riktigt bra föreställning. Under förställningen bjöds det på popcorn i pappmuggar. Barnen hjälpte så klart till med att skrika trollformeln och skrattade så de kiknade. Till sist fick de alla också ett fint ballongdjur eller svärd. Trollkarlen gjorde verkligen cirkuskalaset! Efter uppträdandet ute på gräsmattan bjöds det på otroligt fina tårtor, lekar och den obligatoriska godispåsen. 

Tårtorna hade pappa i familjen bakat och mamma hade pysslat fina flaggor med de två födelsedagsbarnens namn. Ett bra tips till dem som kanske inte vill baka och dekorera egna tårtor eller kavla marsipan, med flaggor eller andra dekorationer i papper kan man göra en jättefin tårta med i stort sett vilket tema som helst! Sedan fick barnen biljetter som de kunde använda för att kasta boll i gapet på en clown - fint gjord av en papplåda, man kunde kasta ringar på pinnar eller kasta en gammal stövel så långt som möjligt.


Ett annat tips att ta med sig från detta kalas var att man satt namnlappar på pappmuggar till alla barnen så att de enkelt kunde hålla rätt på sin mugg för saft, och även på sin större pappmugg för popcorn.

Ett bra drag tyckte jag också var att man fyllt godispåsen med inte så mycket godis och även ett litet plastmunspel och en papperstuta. En kul, välfylld godispåse - med lite mindre socker!

När vi fick inbjudan till cirkuskalas var mina barns första fundering vad de skulle klä ut sig till - de tycker det är roligt att klä ut sig och har ganska avancerade förslag på sådant de tycker passar olika teman. För yngsta dottern var valet klart - hon älskar att klä ut sig till tiger, och en tiger kan man ju ha på en cirkus resonerade hon. I sin, vid det här laget för korta och välanvända tigerpyjamas, som fungerat som utklädning otaliga gånger de senaste åren, ett enkelt påmålat tigeransikte och ett diadem med tigeröron blev hon en bedårande liten tiger. Den äldre dottern ville först vara säl. När jag påpekade att det möjligtvis kunde bli lite svårt att fixa utklädningen, och frågade henne om hon hade några idéer om hur vi skulle göra, funderade hon ett tag, lös upp och sa "Jag vet! Vi köper en säldräkt!" Jag måste erkänna att jag inte undersökt om det finns, men det kändes lite väl krångligt. Till sist kom vi istället fram till att hon skulle vara trollkarl och i skjortan från piratutstyrseln, ett par svarta tights, häxhatten från Halloween och ett trollspö blev hon en superfin trollkarl.

Tips! Ett annat tips till cirkuskalaset är en rolig skattjakt från grapevine.nu med cirkustema>>